Experimentant la física a l’Autònoma

by marti

Des d’ahir i fins el divendres 19 de març estem fent, a la Universitat Autònoma de Barcelona, una exposició -molt divertida ;)- d’experiments de física per a nens de primària. L’exposició (Som-hi: experimenta la física a través dels sentits) està basada en una altra que ja s’havia fet a la Universitat de Stuttgart, a Alemanya, i consisteix en 25 experiments que els mateixos nens exploren, gairebé sense necessitat de guia.

Divendres, els del Grup d’Informació Quàntica ja vam començar a descarregar el camió d’Alemanya que portava totes les taules amb els experiments. Dissabte, amb mal d’esquena encara del dia anterior, vam estar acabant d’ajustar i provant els experiments que havien muntat els quatre alemanys. I 5 hores jugant-hi!

I ahir i avui ja amb els nens, que s’ho passen genial. Ha vingut TV3, que ho han passat pel telenotícies migdia d’avui (jo surto per allà darrera amb el generador Van de Graaf i uns quants nens, que he aconseguit no enrampar, ni tampoc n’he congelat cap altre amb el nitrogen líquid del superconductor), i Catalunya Ràdio. A la web de UAB divulga també hi podeu trobar algunes fotos:

http://www.uab.es/uabdivulga/img/ExpoFisicaUAB1.JPG
http://www.uab.es/uabdivulga/img/ExpoFisicaUAB2.JPG
http://www.uab.es/uabdivulga/img/ExpoFisicaUAB3.JPG
http://www.uab.es/uabdivulga/img/ExpoFisicaUAB4.JPG

About these ads