Els neoanarcoitalians es mantenen tranquils

by marti

Aquesta tarda he estat a la manifestació de l’1 de maig que havia estat convocada a Plaça Universitat. I la primera impressió és que Felip Puig, Carmen García Martínez (la jutgessa que manté empresonats l’Isma, en Dani i en Javi des de fa més d’un mes) i Enric Juliana han fet un ridícul escandalós. Deu ser que els anarcoitalians provinents del No Tav avui estaven adormits, o potser havien aprofitat el pont per relaxar-se a la seva vall alpina.

Nosaltres hi hem arribat caminant per la Ronda Sant Antoni. I des de l’alçada del carrer Ferlandina fins a la mateixa Plaça Universitat hi havia una multitud de mossos d’esquadra encaputxats (tan en uniforme com de paisà) que et demanaven la documentació de manera totalment arbitrària. La veritat és que feia por, i hem estat a punt de girar cua i deixar-ho córrer. Però quan finalment hem arribat a Plaça Universitat hi havia una gentada enorme. Els mossos crec que han dit 7.000…

Al final la manifestació ha anat fins les xemeneies de Poble Sec sense absolutament cap incident. La presència policial era altíssima, potser com mai havia vist per una manifestació així. Però el que més m’ha sorprès és tota aquesta quantitat de mossos vestits de paisà (o més aviat, vestits dels tan temuts antisistema) però amb una banda groga que posava “policia”. De fet, n’hi havia més d’aquests que dels robocop. Francament, em pregunto quina utilitat té vestir-se amb aquestes pintes si després anuncies als quatre vents la teva condició de policia amb un braçal groc fluorescent. No se me n’acut cap altra que la de provocar.

Aquí els “secretes” custodiant el Bagdad:

Resumint: per molt que semblés que des d’alguns sectors polítics hi hagués ganes d’incidents violents, la manifestació ha estat totalment pacífica i els ha deixat en evidència. Un èxit.

About these ads