La Resistència

by marti

Ahir, el “Jocs Populi” de Vilaweb recomanava La Resistencia, editat per HomoLudicus. I el vídeo no li fa prou honor —és dels nostres jocs preferits! Fa any i mig que hi juguem i encara no l’hem avorrit.

Es tracta d’un joc de 5 a 10 jugadors que dura una mitja horeta, i que es basa sobretot en la psicologia i la deducció. Una mica més de la meitat són membres de “la resistència” (3, en el joc de 5 jugadors), i la resta (2, en el de 5 jugadors) són espies infiltrats. Els de la resistència no saben qui és què, però els espies sí que es coneixen entre ells (i per tant saben també qui és de la resistència).

La dinàmica és semblant a la del joc dels homes llop, amb l’avantatge que ningú mor, i per tant tothom juga durant tota la partida. Està molt ben explicada a aquest blog. Bàsicament, consisteix a fer equips petits de pocs jugadors que hauran de dur a terme una missió. Un jugador proposa un equip, i tots els jugadors voten en secret si accepten la configuració de l’equip o no. Si l’equip no s’accepta, un altre jugador n’ha de proposar un de nou (o el mateix); si s’accepta, els membres de l’equip voten si la missió funciona o fracassa. Si funciona, un punt per la resistència. Si fracassa, un pels espies. El col·lectiu que aconsegueix 3 punts de 5 guanya.

No té més secret: enganyar, mentir, aconseguir que confiïn en tu i intentar deduir qui és espia i qui és resistència.

About these ads